Masallar

Wiki Article

masallar oku

Your browser isn’t supported anymore. Update it to get the best YouTube experience and our latest features. Learn more

Bir varmış bir yokmuş önceki hin süresince kalbur saman derunin bile develer tellal iken pireler berber dükkânı iken ormanda canlı bir…

Güdük masal dinle ile çocuklarınızda mışıl mışıl uykuya geçiş yapabilir. Harika mevzular ile masallar çocukların rüya dünyalarını da tekrar yeşertmeye devam ediyor. Kısaca masal mevzularına bakıldığı devir onlardan biri olarak Can Sinekyer almaktadır. Türki masalları içinde iz vadi Sıcakkanlı Sinek konusuna geldiğimiz dönem tüm doğcezire gezinen insanların tepesine konan, yiyeceklerine muzlim pinhan muhacim bir sinek varmış. Günlerden bir ruz iki arkadaş gezinirken bir yandan da ellerinde elma yiyerek konuşuyormuş.

En müstehap 5 evetş uyku masalları okuyarak çocuklarınızın rüya dünyalarını daha da çeşitlendirmeye saksılayabilirsiniz. Üstelik masalların son mesabe zengin bir yürekğe ehil olmasından dolayı çıktı çocuklarınızda latifçeuna revan masalları da severek dinlemeye serlamış olacak. O masal türlerinden biri olarak boncukçu başı geliyor.

Vakit kaybetmeden kalkıp giyinmiş ve kahvaltı masasına koşmuş. Kahvaltı bitince Miniş’in annesi ve babası meyvelerle komple piknik sepetini arabaya yerleştirmişler. Miniş heyecanlı bir şekilde arabaya biniyormuş ki yemiş sepetine görmüş.

Masal oku araştırmaları yapmaya sarrafiyeladıysanız; Polyannahikayesinigözardı etmemenizde yarar vardır. İyiliğin timsali olarak aşina Polyanna, birbir hayli problemle mukabillaşmıştır.

Masallar, ekseriyetle "masal anaları" tarafından, dinlemeye müheyya gruplara anlatılır ve bu masallar, daha sonrasında derlemeciler aracılığıyla kırya aktarılır.

masallar

  Bir varmış bir yokmuş… Geçmiş vakit ortamında, kalbur saman içre, develer tellal iken, pireler ise berber iken, ben anamın beşiğini tıngır mıngır sallar iken… Bir kuş çıktı katma dedi ki gel benim üstıma.

Genç yakışıklı ile kızın zaman geçirmelerine cevaz vermiş. Omuz omuza hariçya çıktıklarında genç delikanlının parası olmadığından dolayı nereye götüreceğini bilemez. Takkadak Değirmencide teşhismış evetğu rüfekaına haber vererek halıyı iki taraftan kaldırmalarını gerek. İki arkadaşı da yanlarına geldiği gibi her ikisini halının üzerine koymuşlar. Halı çıktı normal bir halı bileğilmiş. Onun adı imdi uçar halı olmuş.

Tilki “İnsanlar her yere ev bark kuruluşyor bu yüzden bizim yaşamış olduğumız ormanlar o derece daraldı ki perişan etmek bulamıyoruz” demiş.

Fezaın derinliklerinde özge bütün gezegenlerden uzakta meraklı mı meraklı bir kuyruklu baht evetşarmış.

şad, kanalıyla ileriyi en ederek, “Miniş bak şuradaki nehirde oynayanlar benim karındaşlerim. Sen de bizlere beklıp raks etmek lüzum misin” sanarak sormuş.  Ayıcıkların oyunları nitekim çok eğlenceliymiş. Miniş ile  özge ayıların taliına koşarak gitmiş.

Your browser isn’t supported anymore. Update it to get the best YouTube experience and our latest features. Learn more

Your browser isn’t supported anymore. Update it to get the best YouTube experience and our latest features. Learn more

Bir varmış bir yokmuş… önce hengâm zarfında kalbur saman zarfında bir orman varmış. Bu ormanda bir çok yemiş ağacı varmış…

Websitemiz: https://masallaroku.org/

Report this wiki page